Ciorba de cartofi cu bacon

de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe, 4 Iun 2010 | 8338 vizualizari

 

Chiar simteam nevoia de o ciorbita, mai ales dupa o zi incarcata, cum a fost cea de azi. Asa ca m-am adunat de pe drumuri si am pregatit o ciorba de cartofi cu bacon. Este o reteta cu specific ardelenesc, "mostenita" ca sa zic asa de la o oradeanca veritabila, verisoara sotiei mele.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 6 cartofi;
  • 1 ceapa, tocata marunt;
  • 2 morcovi, tocati marunt;
  • 200 g de bacon, taiat cuburi;
  • 1 lingura patrunjel, proaspat sau uscat, tocat;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 400 g de smantana;
  • 1 lingura "Delikat", de legume;
  • 2-3 linguri ulei;
  • sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bacon:

Pregatire ingrediente: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cuburi. Peste cartofii curatati puneti apa, pentru a nu se inchide la culoare. Taiati baconul cuburi, tocati ceapa si morcovii marunt si puteti incepe prepararea.

Preparare ciorba de cartofi cu bacon: Puneti intr-o oala 2-3 linguri de ulei si adaugati baconul. Lasati sa se rumeneasca, la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand baconul incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata si lasati sa se rumeneasca. Amestecati din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Cand ceapa a devenit translucida, adaugati si morcovul tocat si lasati la rumenit inca un minut amestecand periodic. Adaugati 2 litri de apa si lasati la fiert.

Cat fierb legumele pregatiti restul ingredientelor. Puneti patrunjelul tocat, chimenul si "Delikat-ul", intr-o farfurioara.

Turnati smantana intr-un bol suficient de mare, asa incat sa puteti prepara in final sosul pentru ciorba.

Dupa ce au fiert legumele, adaugati "Delikat-ul" si cartofii in oala si lasati sa fiarba aproximativ 20 de minute. Incercati cartofii si, daca sunt fierti, potriviti de sare, adaugati chimenul si patrunjelul, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca 30 de minute.

Dupa 30 de minute preparati sosul: Adaugati zeama din ciorba in smantana, putin cate putin, si amestecati permanent pentru a se omogeniza, pana cand sosul devine de consistenta laptelui (si la o temperatura cat mai apropiata de cea a ciorbei).
Sosul astfel obtinut, il turnati la loc in oala, amestecand permanent, pana se omogenizeaza. In acest moment ciorba este gata si se poate servi, cu paine prajita.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Bucataria_lui_Tavi 1

05.06.2010, 14:20

multumesc vera! facem schimb, eu cu ciorba tu cu pestele

Bucataras Medi 1

07.06.2010, 10:12

dau si eu peste pentru o portie de ciorba...............buna trebuie sa mai fie..................5 furcu...........

DIANA B 1

10.11.2010, 14:36

maine asa ceva voi gati , doar c-o voi face mai aproape de gustul moldovenesc , fara chimen si cu putin bors de putina
FAVORITA si hai ,

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu costita afumata